Letný Devínskonovoveský fender 2024

Ďakujeme všetkým účastníkom a divákom, ako aj miestnej časti Devínska Nová Ves za podporu podujatia Letný Devínskonovoveský Fender 2024, bolo to opäť úžasné.

Ešte pár dní pred Letným Fendrom to s počasím vôbec nevyzeralo dobre, no už vo štvrtok sa začali napĺňať prognózy meteorológov a počasie sa začalo zlepšovať, teploty stúpať a sobota až na nárazový vietor bola krásne slnečná. Keď som v piatok podvečer dozváral nové mini-mólo (aby sa vošlo do osobného auta) tak som išiel ešte pozrieť ako to vyzerá na placi a opáskovať parkovanie. Na mieste bol už Pavel z Brna, auto naložené loďami a tak sme chvíľu podiskutovali a rozlúčili sa. S Mihalom som potom písal a ten ma upozornil že zajtra bude fúkať. Prvé čo mi napadlo som myslel na plachetnice, že konečne si prídu na svoje a ich kapitáni detto. Fúkalo naozaj počas celej soboty a plachetnice tak bolo vidieť na vode takmer bez prestávky. Prihlášok prišlo menej ako posledne, ale veľa modelárov využili pred-prázdninové termíny a odcestovali na dovolenku. Napriek tomu sa nás zišlo dosť a jazdenie bolo pohodové a na vode boli stále lode, čiže aj diváci sa mohli pokochať zmenšeninami originálov.

Lode boli zastúpené od malých, cez veľké s plachtami či na paru a bolo opäť na čo pozerať no najhlavnejšie stretnúť sa.

drevená klasika aj krásne plávala

Robo Pokorný priniesol legendu, ktorej vdýchol nový život. RC loď PILOT od výrobcu IGRA. Ako sám povedal rád stavia väčšie modely a tento je skôr výnimka. Ten pán dávajúci si v kajute pivo je parádny. Pekná práca.

krátky zostrih z podujatia našimi objektívmi a …
reportáž Devínskonovoveskej televízie, príjemné pozeranie priatelia a ďakujeme že ste sa zapojili do reportáže, úprimne nás to teší 🙂

Najmladší aktívny iba sedem ročný účastník Martinko prišiel s Bismarckom a otestoval aj nové mólo. Nezabudol ani na svoju sestru. To mólo ešte upravím a príde na najviac frekventované miesto.

debaty o modeloch a nielen nich

Dušan postavil Vikine loď s Mikim ako kapitánom

Duško nad čím rozmýšľaš ?

Juliov Schnellboot S-100 je parádne prepracovaný a jazdí skvele.

Jurajov ANTON

Melodie v Juhoslávií, rok 1973

Máme aj príbeh so šťastným koncom 🙂 mne respektíve chlapcovi, ktorému som požičal Korála sa ho podarilo najskôr dostať do stavu ideme ku dnu a potom aj na dno klesol. Nemám obmedzenie výkonu na spiatočku a tak plný plyn vzad spravil svoje. Korála sme ale vytiahli, našťastie skončil možno do 2 metrov od brehu no cez mútnu vodu nie je takmer nič vidieť a na tretí záber podberákom na slepo až ku dnu sa nám ho podarilo vyloviť. Bol v hĺbke asi pol metra až meter. Voda pri brehu ozaj nebola hlboká a mám pocit že nebude tomu inak aj ďalej od brehu. Záchranná akcia sa podarila a ďakujem Jurajovi a Mihalovi za pomoc. Bilancia je jeden brushless regulátor. Aj takéto veci sa stávajú, no na strane druhej na čo by sme potom spomínali ?

Na fotke vľavo dole sa suší Korál po vylovení. V dielni som urobil servis a je opäť plavby schopný,

viac na Facebooku .


Ak sa vám podujatie páčilo prídite aj v jeseni, budeme sa na vás tešiť na Jesennom Devínskonovoveskom Fendri 2024 a ešte jedna pozvánka na koniec leta… V Bratislavskej Rači budeme posledný prázdninový víkend hostiť modelárov ponoriek zo šiestich štátov Európy, tak ak vás technika baví rozhodne by ste nemali chýbať.

Tešíme sa na vás, nech to pláva a s reverzom opatrne.


Made by MODELA

sme aj trochu testovali a tu je video

R!SK-F1

rýchlostavebnica RC tunelového klzáku R!SK-F1 od Modela.eu

Fotogaléria od Juraj Kobela


Fotogaléria od Karol Srnec na Facebooku


Tím ModelBoats.sk